Gameover Politikken

forside til noget som hed en papir avis
Håndtegnet forside da spil indtog Politiken Computer i ca 1996. Episk nostalgisk farvelgave fra super-kollegaer til @vigild

Her i kulturnatten syntes jeg det er på plads at beklage Politikkens beslutning med at fjerne computerspil fra deres avis. Nyheden kom fra hestens mund på twitter:

  Mange svarede og hintede at de gerne ville overtage hans stilling, men med den tidligere lukning af politikkens blog univers hvor Thomas væsentligste arbejde (imho) skete på hans blog “klik” anede jeg uråd:

han svarer:

senere forklarer han rækkefølgen:

Dette er ret trist, ikke bare for læserne af avisen (jeg læser den kun når nogle linker til den, og helst ikke da de har links som afbryder læsningen af artiklen, og et mystisk setup ved anmeldelser) men også fordi Thomas i denne stilling havde et godt tale rør til medierne, og han var vagthund i forhold til spiludvikling og spilkultur i Danmark. Jeg vil her nævne 2 eksempler, første er sagen om spilmuseet som Thomas fik spurgt Kulturministeren om hvorfor ikke kunne få støtte.  Jeg til-skriver det Thomas at sagen fik så meget presse som den gjorde med indslag i 24/7 og sikkert en masse andre steder som jeg ikke . (måske aviser?)

Her i bakspejlet har vi så lært at han har spurgt alt for få gange..

Den anden sag mindes jeg personligt da han var en af de få som kunne flage problemet med at DR droppede at satse på spil (til andet end børn) Han kunne med artikler som denne skabe så meget debat at han fik lejlighed til at møde (flinke) Nicolai direkte i Radioen.

Nåmen nu er det jo Kulturnat, og der må da være noget kultur at gå til som også er sjovt?

Hvad med Toy’s Purgatory som vises frem på iTU ?

eller hvad med hapti.co and gameglobe på Dansk Design Center, HC Anderssens Boulevard 27

se lige gameglobe:

hvis du vil læse mere om dette vil jeg (som altid) anbefale vanullas skriverier:
En sort dag for dansk spiljournalistik

jeg vil anbefale at følge Jesper K.Kristiansen, @vanulla_ace på twitter  da kan med tweets som

 

og


både konkret i denne sag, og fordi han konsekvent har øje for #dkgame og politik heromkring, og ikke er bange for at skrive om det.

jeg vil også anbefale bestemt også Jonas Smiths (se han er med i toppen af dette site)
Frydefulde timer bagude hvis oplevelser jeg til fulde deler!

This entry was posted in Blog, Game. Bookmark the permalink.

Comments are closed.