Bad bad Piggies

Så har folkene bag “Angry Birds” lavet et nyt hit til gnideskærmene, spillet “Bad Piggies” (android og iOS telefon og ipad)

Spillet kom på markedet den 27/9 2012 og er sjovt på rigtigt mange måder! Og ikke kun på grund af det er et sjovt spil.

Spillet er nemlig et remake (eller måske bare spil i samme genre) af Storenørd spillet (som stadig ikke har DR statistik kode på..) :

Store nørdspillet var så vidt jeg ved det første spil i denne genre?

Banjo Kazooie : Nuts and Bolts kom først året senere, og det har jeg ikke rigtigt prøvet nok til at kunne sige om det er samme genre!

Jeg kan pt fortælle halvdelen af hvad som gør “Bad Piggies” sjovt ud over selve spillet:

Store nørdspillet var min bestilling hos PressPlay som jeg netop nu er blevet ansat hos.

Men nu er der heldigvis ikke copyright for spil:

“Copyright does not protect the idea for a game, its name or title, or the method or methods for playing it. Nor does copyright protect any idea, system, method, device, or trademark material involved in developing, merchandising, or playing a game. Once a game has been made public, nothing in the copyright law prevents others from developing another game based on similar principles. Copyright protects only the particular manner of an author’s expression in literary, artistic, or musical form.” 

ifølge http://www.copyright.gov/fls/fl108.html

Spøjst nok skulle Store Nørdspillet faktisk have været et helt andet spil. Spillet som jeg så det da jeg fik PressPlay til at gå med til opgaven, 200.000 kr for et spil som de kun havde 4 uger til at det skulle gå i luften, var nemlig mere et spil ala incredible machine, som jeg tænkte ville være godt i Nørd universet:

Sjovt nok har Rovio også kopieret ladet sig inspirere af dette spil med Amazing Alex

For at gøre Store Nørd historien færdig, viste det sig at de afsnit af Store Nørd som spillet (yay Transmedia) skulle ligge op af alle omhandlede at få et køretøj til at bevæge sig. (dette kan skyldes at Store Nørd Produktionen var flyttet til Århus?)

Men spillet som har været et af de største succeser på dr.dk kom i luften da serien kom i TV og hver af spillets kapitler blev så låst op uge for uge og indholdet på banerne passede med det indhold der var i tv-udsendelserne.

Det skal siges at spillet siden er blevet lidt mere poleret, men stadig er lige så sjovt som Bad Piggies. (som til gengæld ER blevet meget dejligt gnideskærms poleret)

 

This entry was posted in Blog, Game. Bookmark the permalink.

Comments are closed.