genvej til fede webapps

Jeg elsker webapps, elsker hvorledes at disse websider tilpasser sig min telefon og netop som jeg har googlet dem, har dem på min telefon uden først at skulle

  • åbne marked place
  • gætte et navn på en passende app
  • huske mit password, (også selvom det er en gratis app ?)

Men desværre er det min erfaring at “webapps” i manges ører ikke lyder særligt smart, og jeg har oplevet at kunder er mest optaget af at komme i iTunes store, eller markedplace, og aldrig har oplevet/lært hvorledes man gemmer en webapp som om det var en app.

Derfor (og for lige selv at opleve hvor lidt kode der skal til) har jeg lavet mig en lille webapp, ud af en helt almindelig webside. Siden er en række links til de webapps jeg selv kan anbefale, og er pt kun lavet til iPhone, så hvis du har en sådan, kan du klikke på boab.dk/genvej.html og  har med et snuptag alle disse fine webapps på din telefon.

Jeg har fundet og medtaget disse webapps:

DMI ret fin webapp fra DMI
Frederiksberg Work in progress fra Frederiksberg, med fin oversigt over kultur i lokalmiljøet, stadig lidt rå i kanterne.
DSB Ok webapp fra DSB, men køb af billeter er kun forklaret, og stadig via SMS
YouTube Google må ikke tilpasse deres YouTube app for Apple, så de seneste sjove ting og dimser skal opleves via deres webabb.
Google Maps som med YouTube, er der mange af de fede tjenester som Apple ikke tillader at Google implementerer i den indbyggede Maps apps, så for dine fine overlays, og egne Maps, hent webapp’en.
Google Transit Google har lavet en rigtig god webapp til at finde bedste transportmuligheder fra netop der hvor du befinder dig nu. Mit bud er at den også virker uden for DK, modsat DSBs :)
dr.dks mobil site Jeg kan ikke helt huske hvornår jeg sidst skulle bruge denne side, og det kunne vel lige så godt være en af Avisernes mobil site. Hvis DR engang får Oline på mobilen, bliver det en helt anden sag.

Bemærk hvor mange gange DR skal nævnes på det icon!

Glyphboard Meget gennemarbejdet lille “special karakter” copy paste web app. Denne er udviklet således at den først virker NÅR den er indstalleret på hjemmeskærmen. Hvilket er teknisk fint gjort, men ikke helt det jeg leder efter ved webapps.
CPCharacter som Glyphboard bare med ALLE chars, heriblandt et par sider med Firkanter som man først skal scrolle forbi, ikke så gennemarbejdet og tight som Glyphboard, men komplet og virker uden at man gemmer den.
Translate Googles lille translate feature (ala Alta Vistas babelfisk) fin til de hurtige opslag.
DR NU helt frisk er DRs beta udgave af en mobil DR NU, det vil sige et imponerende backkatalog af gamle produktioner (mange nørd udsendelser til børnene) og alle live TV kanalerne. (DR: next up radio? kunne være cool)

Mangler jeg nogle?

Btw arbejder jeg videre med siden, pt skal jeg have lavet en popup med beskrivelsen af hvordan man gemmer siden på hjemmeskærmen. Men ulig en App fra butikken, skal du ikke selv opdatere app’en, den nyeste version bliver hentet hvergang.

Til dem som lige skal have URL’en over på telefonen og endnu ikke har fået slettet deres QR scanner er her en kode

This entry was posted in Blog, Webapp. Bookmark the permalink.

Comments are closed.