Kan man debattere på Twitter?

Hitler mente at Twitter var vejen frem

Et er om det er smart, at sende en lang debat/dialog ud til alle som følger begge de debatterende parter, noget andet er om twitter er egnet til det.

Tilhører men “the american cargocult” vil man nok mene at twitterformatets 140 begrænsning tvinger debattøerne til kondencere deres holdninger så tydeligt at det overflødige bliver skåret væk, og at formatet derfor fremelsker den effektive dialog uden alt det politiske udenomssnark.

Desvære syntes formatet at understøtte en enten /eller mentalitet, hvor alle forsøg på nuancering af en problemstilling bliver til angreb eller forsvar I en dualistisk verbal kamp.  Tidligere har twitter oplevet Flash vs Apple: hvis du syntes Apple skulle tillade Flash, elsker du Flashreklamer og hader HTML5.

Nu kører den så på #fvdk hvor det er, om ikke er en Rød/Blå stue debat som kører,  så hele tiden for eller imod den enkelte politiker/parti. Twitterformatet åbner ikke naturligt op for nytænkning og er med til at tvinge os i den gamle opdeling, som mest af alt minder mere om organisations krig, end et fornuftigt system til dynamisk styring af landet Danmark.

Men hvorfor er twitter så aligevel stedet hvor dialogen bør være?

Det er det fordi twitterdebatten IKKE bor hos nogen, de er dialog for dem som er med og ingen kan moderere noget…. andet end hvad de selv får med. Dialogen kan IKKE flyttes til en blog (for hvem ejer den? Partier? Aviser?, hvem ejer Avisen, hvem er de faste trolle?) IRC er for flygtigt, Facebook har dialogen hos/på profiler, eller i grupper.
Wave var lidt derhenaf, flød ude på sky’en, og kunne nogen af de samme ting, men er jo desvære sat til at dø i dette år.

Håber der kommer en lige så afsender fri afløser, men er ikke optimistisk. Google lavede fornyeligt Google Spaces, men der var ikke meget opbakning på at hive debatterne fra twitter derud. Måske kræver det opbakning fra tredsættere som @tveskov ? Hvad syntes du? Er det mere trygt at skrive her end på denne blog?

(Ps skrevet en nat på min telefon så lev med stave og slå fejl)

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kan man debattere på Twitter?

  1. Pingback: Tweets that mention Kan man debattere på Twitter? -- Topsy.com

Comments are closed.