Det går dårligt for Anders And (bladet) i DK

Det er mere og mere tydeligt, det går skidt for Anders And Bladet herhjemme, senest med en Dansk TV stjerne som gæstefigur.

Her blev det tydeligt at Anders And er panisk, og ikke kender sit publikum længere. Et sikkert tegn på at noget skal ske.
Jeg mindes en tilsvarrende situation for Superman i 80′erne hvor han mødte julemanden (dog uden kamp, som Superman jo tydeligvis ville have tabt (han kan ikke klare magi)…

Med Rasmus Kump som ny Dansk bladsatsning kan det undre at Disney med 3 tv kanaler og super populær prime time DR1 DisneySjov (Dansk fænomen btw) ikke kan opretholde en sideløbende bladsucces.
Det har altid slået mig at lige præcis Anders And bliver smidt UD af Disney Sjov. Se lige efter favelægningen:

Så istedet for en tværmediel synergi er Disneys brands næsten delt over på medierne, hvilket ikke er smart. “Næsten” fordi at Anders And faktisk nogle gange ER med i Disney Sjov, men så er også der tale om, den historiske, klassiske tegnefilm som der er en af i hver udsendelse. Et tegn på at figuren Anders And er en figur fra gamle dage, ganske som jeg vil regne med at Anders And bladet ofte er en bedsteforældre gave til børnebørnene, mere end børnenes eget ønske. En påstand jeg ikke har belæg for, andet end erfaringerne fra min ældste søn, som klart har vist mere interesse for Pokemon, og WOW bladene i kiosken.

Jeg har i langtid tænkt på denne manglende synergi, mellem TV og Blad, og havde faktisk lejlighed til til spørge Jacob Stegelmann, som kun svarede undvigende. (Men han smilte, vidste han noget mere?)

Men idag spurgte jeg bibliotekvagten “spørg en bibliotikar” og fik dette meget gode svar :

“… Hvis du har lagt mærke til det, er næsten alle Anders And filmene de klassiske gamle, hvor han kommer op at toppes med andre om et eller andet – altså hidsigproppen.
Bladenes Anders And har udviklet sig til en mere flertydig figur, som ind i mellem får lov at optræde både heroisk og uselvisk i de lange eventyrlige historier med Joakim. Disse lange historier følte man sig meget inspireret af hos Disney og Joakim fik dermed sin debut på TV-skærmen. En af de faste ritualer i tegneserien var at Anders altid skulle æeh..motiveres (presses) til at tage med, hvad der fortælleteknisk ville spilde handlingens tid i en tv-film. Ud over dette fremtrådte Joakims mindre behagelige side pludseligt meget synligt når det var “levende film”. Ved at udelade Anders (og istedet introducere Max Motor) kunne man nedtone Joakims fedtethed og besathed af den næste skat og istedet betone selve eventyret. Ud over dette var selvfølgelig en bekymring for om filmens Anders ville være godt tjent med at få fjernet det temperament, der var hans mest fremtrædende egenskab.
Når alt dette er sagt, er det da rigtigt at Andens udvikling i bladene (også internationalt) de sidste mange år har været styret af København og ikke Burbank. Måske har man været lidt nervøs Hos Disney over at sakse formen fra bladene totalt.
I sidste ende blev Anders dog introduceret i universet igen, men primært i historier hvor han spiller overfor ungerne i mere hjemlige omgivelser og med tryk på slapstick og mere dum end egentlig hidsig.
Alt dette har jeg fra diverse debatfora på nettet og det behøver jo ikke at være den fulde sandhed, men jeg tror at det rimeligt tæt sandheden.

Rigtigt godt svar, syntes jeg, det virker troværdigt, og interessant at det hvis det er i København at Anders Ands udvikling styres, måske skulle den blive lidt mere TV venlig så stakkels Anders ikke skal smides ud af Disney Sjov hver Fredag.

Update: Bladet indeholder vist mere om DK:

Anders And i DK
Anders And i DK

Update 2:

og så der der dukket et nyt site op

http://andersandplus.dk/Anders And blad med Ande opskrifter?

går stadig live senere idag… men kik lidt ind i bladet:

http://viewer.zmags.com/publication/b9acdeab#/b9acdeab/1

Fake?

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Det går dårligt for Anders And (bladet) i DK

  1. Pingback: Tweets that mention Det går dårligt for Anders And (bladet) i DK -- Topsy.com

Comments are closed.