Video games ‘destigmatize’ violence, says Connecticut governor

http://www.polygon.com/2013/1/20/3896438/video-games-destigmatize-violence-says-connecticut-governor

mere af den traditionelle skuffe:

“When we’re willing to destigmatize violence and willing to bring it home into your living room or your den and put it on a 50-inch screen [and play video games that award points] depending how many times you hit someone with your semiautomatic, where is the social value in that?” Malloy said. “Is this the kind of thing we want to be involved in as a nation?”

Posted in god or bad | Comments Off

Norsk Medietilsyn om fortolkning i pressen af deres undersøgelse

det bliver ofte sort / hvidt, men her går det Norske Medie tilsyn ind og justerer pressen tolkning.

læs artiklen

 

Og så den ikke for optimistiske konklusion (google translated):

Undersøgelsen er også en af ​​de få internationale studier, der har undersøgt omfanget af computerspil og problematiske videospil adfærd i et repræsentativt udsnit af unge. Resultaterne viser, at kraftig brug, er særligt problematisk brug af spil og spil relateret til en række negative faktorer i livet for unge . Det er dog stadig uklart, om sådanne faktorer er årsagen eller virkningen af ​​spil. Fremtidige forløbsundersøgelser, hvor de samme unge bliver spurgt flere gange for at kunne svare på dette.

 

 

Posted in god or bad | Comments Off

Optag DR på nettet

pile-of-vhs-tapes

Så har “Alfa Lab” opdateret deres lidt omstændelige optager, så det nu er mega nemt at hente de TV udsendelser man har betalt for via licensen.

hent et bookmarklet og brug det når du ser noget du gerne vil have eget kopi af.

Se her hvorledes:

http://drnu.tumblr.com/

så mangler der bare at man kan optage DRs live stream.

 

 

Posted in DR Hints | Comments Off

it’s not a bug it’s a feature

Nogen gange virker det som om, at hvad som fremstår som fejl, faktisk ER features

#1: twitter auto unfollows

se http://twitterhow.com/twitter-account-unfollows-people-by-itself/

FEJL! og mega pinligt vil du måske mene.

Nope, it’s a feature.

Vi følger alle for mange (eller, det kommer man nemt til hvis man er glad for platformen og ikke bruger lister klogt) og skal så vælge at unfollow’e nogle. Men hvis de så (af en eller anden grund) bliver sårede over at man ikke følger dem mere, hvis man f.eks, har brug for at få DM fra folk. Så har Twitter serveret en guld undskyldning. MANGE TAK.

 

Posted in Twitter | Comments Off

“er død” er død

den 4. platform
den 4. platform

Det sker hele tiden, en ny trend gør at alle forudser død og ødelæggelse for alle de ting som minder lidt om. I spilbranchen spås det hele tiden at næste gen af konsoller er den sidste, og at smartphones er vejen frem.

Jeg falder også selv i en gang i mellem

Så derfor er det dejligt når man falder over nogen som sammenligner salg på forskellige platforme.

her Minecraft:

Man kunne mene at mobil står for en ret høj del af salg/profit, men det er godt at se det ikke er helt slut (end)nu

 

Posted in salg | Comments Off

Gameover Politikken

forside til noget som hed en papir avis
Håndtegnet forside da spil indtog Politiken Computer i ca 1996. Episk nostalgisk farvelgave fra super-kollegaer til @vigild

Her i kulturnatten syntes jeg det er på plads at beklage Politikkens beslutning med at fjerne computerspil fra deres avis. Nyheden kom fra hestens mund på twitter:

  Mange svarede og hintede at de gerne ville overtage hans stilling, men med den tidligere lukning af politikkens blog univers hvor Thomas væsentligste arbejde (imho) skete på hans blog “klik” anede jeg uråd:

han svarer:

senere forklarer han rækkefølgen:

Dette er ret trist, ikke bare for læserne af avisen (jeg læser den kun når nogle linker til den, og helst ikke da de har links som afbryder læsningen af artiklen, og et mystisk setup ved anmeldelser) men også fordi Thomas i denne stilling havde et godt tale rør til medierne, og han var vagthund i forhold til spiludvikling og spilkultur i Danmark. Jeg vil her nævne 2 eksempler, første er sagen om spilmuseet som Thomas fik spurgt Kulturministeren om hvorfor ikke kunne få støtte.  Jeg til-skriver det Thomas at sagen fik så meget presse som den gjorde med indslag i 24/7 og sikkert en masse andre steder som jeg ikke . (måske aviser?)

Her i bakspejlet har vi så lært at han har spurgt alt for få gange..

Den anden sag mindes jeg personligt da han var en af de få som kunne flage problemet med at DR droppede at satse på spil (til andet end børn) Han kunne med artikler som denne skabe så meget debat at han fik lejlighed til at møde (flinke) Nicolai direkte i Radioen.

Nåmen nu er det jo Kulturnat, og der må da være noget kultur at gå til som også er sjovt?

Hvad med Toy’s Purgatory som vises frem på iTU ?

eller hvad med hapti.co and gameglobe på Dansk Design Center, HC Anderssens Boulevard 27

se lige gameglobe:

hvis du vil læse mere om dette vil jeg (som altid) anbefale vanullas skriverier:
En sort dag for dansk spiljournalistik

jeg vil anbefale at følge Jesper K.Kristiansen, @vanulla_ace på twitter  da kan med tweets som

 

og


både konkret i denne sag, og fordi han konsekvent har øje for #dkgame og politik heromkring, og ikke er bange for at skrive om det.

jeg vil også anbefale bestemt også Jonas Smiths (se han er med i toppen af dette site)
Frydefulde timer bagude hvis oplevelser jeg til fulde deler!

Posted in Blog, Game | Comments Off

Bad bad Piggies

Så har folkene bag “Angry Birds” lavet et nyt hit til gnideskærmene, spillet “Bad Piggies” (android og iOS telefon og ipad)

Spillet kom på markedet den 27/9 2012 og er sjovt på rigtigt mange måder! Og ikke kun på grund af det er et sjovt spil.

Spillet er nemlig et remake (eller måske bare spil i samme genre) af Storenørd spillet (som stadig ikke har DR statistik kode på..) :

Store nørdspillet var så vidt jeg ved det første spil i denne genre?

Banjo Kazooie : Nuts and Bolts kom først året senere, og det har jeg ikke rigtigt prøvet nok til at kunne sige om det er samme genre!

Jeg kan pt fortælle halvdelen af hvad som gør “Bad Piggies” sjovt ud over selve spillet:

Store nørdspillet var min bestilling hos PressPlay som jeg netop nu er blevet ansat hos.

Men nu er der heldigvis ikke copyright for spil:

“Copyright does not protect the idea for a game, its name or title, or the method or methods for playing it. Nor does copyright protect any idea, system, method, device, or trademark material involved in developing, merchandising, or playing a game. Once a game has been made public, nothing in the copyright law prevents others from developing another game based on similar principles. Copyright protects only the particular manner of an author’s expression in literary, artistic, or musical form.” 

ifølge http://www.copyright.gov/fls/fl108.html

Spøjst nok skulle Store Nørdspillet faktisk have været et helt andet spil. Spillet som jeg så det da jeg fik PressPlay til at gå med til opgaven, 200.000 kr for et spil som de kun havde 4 uger til at det skulle gå i luften, var nemlig mere et spil ala incredible machine, som jeg tænkte ville være godt i Nørd universet:

Sjovt nok har Rovio også kopieret ladet sig inspirere af dette spil med Amazing Alex

For at gøre Store Nørd historien færdig, viste det sig at de afsnit af Store Nørd som spillet (yay Transmedia) skulle ligge op af alle omhandlede at få et køretøj til at bevæge sig. (dette kan skyldes at Store Nørd Produktionen var flyttet til Århus?)

Men spillet som har været et af de største succeser på dr.dk kom i luften da serien kom i TV og hver af spillets kapitler blev så låst op uge for uge og indholdet på banerne passede med det indhold der var i tv-udsendelserne.

Det skal siges at spillet siden er blevet lidt mere poleret, men stadig er lige så sjovt som Bad Piggies. (som til gengæld ER blevet meget dejligt gnideskærms poleret)

 

Posted in Blog, Game | Comments Off